Aktivizam

Budimo i sada uz majke Srebrenice

11. jula se navršava 25 godina od genocida u Srebrenici kada je ubijeno preko 8.000 ljudi.

Majke iz Srebrenice već pune 24 godine, svakog 11-tog u mjesecu izlaze na ulice Tuzli i u mirnoj šetnji nose svoje tugu sjećanja na nestale članove porodice. Sa godinama je sve manje majki, odlaze, nestaju, ali bol je sve veća, svaka obljetnica sve tužnija.

Zbog epidemiološke situacije 11. aprila 2020. majke Srebrenice neće izaći na ulicu, ali svi mi zajedno možemo pokazati da nećemo odustati sve dok sve nestale žrtve genocida u Srebrenici ne budu pronađene.

Pozivamo vas da podržite majke Srebrenice i da se fotografišete sa ispisanim imenom jedne od žrtava za kojom se još uvijek traga.

Fotografije trebaju biti horizontalne, a ime treba biti napisano velikim štampanim slovima, čitko.

Molimo vas da svoje fotografije objavite putem svojih društvenih medija (Facebook, Instagram, itd.), te da fotografiju pošaljete na email nihaddahin90@gmail.com najkasnije do 9. aprila.

Od pristiglih fotografija će biti pripremljen video koji će biti prikazan 11. aprila.

Pomozite majkama, pomozite sebi, budimo ljudi, pošaljimo poruku da i u teška vremena pandemije majke Srebrenice nisu zaboravljene. Iako one neće moći izaći na ulice, ostaće kućama noseći se sa svojom boli, drugi ljudi su tu pored njih da im pomognu sa ovim preteškim teretom.

Naš cilj je bolja Bosna i Hercegovina, država sviju nas, mirna i ravnopravna, jednaka, država u kojoj su osuđeni svi ratni zločini i zločinci. Srebrenica se ne smije zaboraviti, zato pružimo ruke, pošaljimo poruku, pomozimo majkama Srebrenice.

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *