Vizija i misija

Kada smo 2000. godine pokrenule Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja, naša namjera je bila da postanemo pitak izvor korisnih, pouzdanih i brižljivo biranih informacija prvenstveno za Bošnjakinje i muslimanke, ali i sve žene u Bosni i Hercegovini.

Takođe, željele smo postati platforma putem koje će afirmisane i neafirmisane intelektualke, stručnjakinje, pjesnikinje, spisateljice, poduzetnice, umjetnice, domaćice, mlade i stare Bošnjakinje različitih zanimanja i sposobnosti, moći komunicirati jedne s drugima ali i sa ostatkom svijeta.

U 52 broja Bosanske Sumejje koji su izašli iz štampe u periodu od 2000. do 2015., u ozračju vrlo odmjerenog i poticajnog preplitanja tradicije i modernosti smjestilo se pravo blago raznovrsnih tema i likova.

U skladu s vremenom i novim okolnostima Bosanska Sumejja od 53. broja počinje izlaziti i u elektronskoj formi, uz želju da i na taj način budemo obogaćujući dio vaših života, podstičući vas na duhovni rast i inspirišući za samoizgradnju.

Pored toga, na portalu Bosanske Sumejje imate priliku čitati dragocjene sadržaje probrane iz bogatog arhiva Bosanske Sumejje, ali i nove zanimljive sadržaje i informacije.

Vas – naše stare čitateljke, pozivamo da i dalje budete s nama, a vas – naše nove čitateljke, pozivamo da nam se pridružite.

Nadamo se vašoj podršci!

Budite uz nas!

Bosanska Sumejja je naš zajednički projekt.

Bosanska Sumejja je naše zajedničko dobro.