Ličnost

Šejmina priča o Ešji, majci Jahjaa a.s. (VIDEO)

Kako svoje vrijeme provode mladi? Često postavljamo ovo pitanje, posmatramo, analiziramo i zaključujemo. Svako vrijeme imalo je svoje prednosti i poteškoće a mladi su uvijek najosjetljiviji dio zajednice. Njihova posvećenost afirmaciji pozitivnih vrijednosti nas oduševljava. Oduševila nas je i Šejma Mehić.

Ova mlada dama rođena je 1996. godine u Istanbulu, ali je odrasla i svoje školovanje započela u Gradačcu. Put školovanja ju je odveo u Tuzlu gdje je pohađala Behram-begovu medresu, a zatim u Sarajevo gdje je trenutno studentica Fakulteta islamskih nauka.

Za Šejmin život možemo reći da je u velikoj mjeri posvećen duhovnom putu što se manifestuje kroz bitne odluke u njenom životu ali i njene hobije. O sebi govori veoma skromno a mi ćemo istaći njeno vješto rukovanje fotoaparatom i divne fotografije. U galeriji smo izdvojili neke od njih.

Prije nekoliko dana, imali smo priliku prvi puta čuti taktove nove ilahije koju je snimila Šejma i koja nosi naziva “Ešja, Jahjina a.s. majka”.

Tekst je napisao prof. Džemaludin Latić, a muziku Eldin Huseinbegović.

Ovo je druga ilahija u, nadamo se, nizu Šejminih ostvarenja.

Šejma je 2013. godine snimila svoju prvu ilahiju pod nazivom “Mahrama”. Tekst je napisao Kadrija Mehić, a muziku Eldin Huseinbegović.

Comments

Comments are closed.