Ličnost

Pejzaž i cvijeće naslikani Mirelinim kistom

Magazin za ženu i porodicu “Bosanska Sumejja” je u više od pedeset brojeva predstavila veliki broj naših vrijednih žena, hanuma, koje svojim radom i djelovanjem ostavljaju dubok trag u našem društvu. Činit ćemo to i dalje, kako u elektronskom izdanju Bosanske Sumejje tako i na našoj internet stranici.
Ovoga puta, predstaviti će nam se Mirela Begić-Čerkezović iz Živinica, čiji radovi krase mnoge domove.
“Moja ljubav prema slikarstvu datira još od djetinjstva. Ponekad bi mi u osnovnoj školi učiteljica govorila da likovni radovi nisu moji, što bi me jako povrijedilo. Imala sam jaku želju da upišem Likovnu akademiju, iz opravdanih razloga to se nije desilo. Međutim, ako nešto želimo uvijek možemo naći načina da dođemo do toga. Tako sam, prije dvije godine, počela sa svojim prvim slikama. Moji najčešći motivi su pejzaž i cvijeće. Pri radu koristim tvrdu podlogu. A od boja akrilne i uljane, ovisno koji efekata želim postići,” kaže Mirela.
Pogledajte nekoliko Mirelinih radova, a mi vam preporučujemo da za sebe i svoj dom odaberete neku od prelijepih slika. Mirelu možete kontaktirati na broj 061 052 235 ili preko Facebook grupe
Comments

Comments are closed.