logoo-vertbbPortal i elektronski Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja mjesto su za savremenu, samosvjesnu i proaktivnu muslimanku, Bošnjakinju.

 

Kada smo 2000. godine pokrenule Magazin za ženu i porodicu Bosanska Sumejja, naša namjera je bila da postanemo pitak izvor korisnih, pouzdanih i brižljivo biranih informacija prvenstveno za Bošnjakinje i muslimanke, ali i sve žene u Bosni i Hercegovini.

Takođe, željele smo postati platforma putem koje će afirmisane i neafirmisane intelektualke, stručnjakinje, pjesnikinje, spisateljice, poduzetnice, umjetnice, domaćice, mlade i stare Bošnjakinje različitih zanimanja i sposobnosti, moći komunicirati jedne s drugima ali i sa ostatkom svijeta.

Vjerujemo da smo tokom petnaest godina kontinuiranog izlaženja Bosanske Sumejje uspjele u toj svojoj namjeri.

U 52 broja Bosanske Sumejje koji su izašli iz štampe u periodu od 2000. do 2015., u ozračju vrlo odmjerenog i poticajnog preplitanja tradicije i modernosti smjestilo se pravo blago raznovrsnih tema i likova.

No, u skladu s vremenom i novim okolnostima Bosanska Sumejja svoje postojanje sada nastavlja u novoj formi. Sve ostalo, naše namjere, ciljevi, naš trud i želja da budemo obogaćujući dio vaših života koji će vas podsticati na duhovni rast i inspirisati za samoizgradnju – ostali su isti.

Nove brojeve Bosanske Sumejje i dalje ćete moći čitati, ali sada kao elektronski magazin i preuzimati ih u PDF formatu.

Pored toga, na portalu Bosanske Sumejje imate priliku čitati dragocjene sadržaje probrane iz bogatog arhiva Bosanske Sumejje, ali i nove zanimljive sadržaje i informacije.

Vas – naše stare čitateljke, pozivamo da i dalje budete s nama, a vas – naše nove čitateljke, pozivamo da nam se pridružite.

Nadamo se vašoj podršci!

Budite uz nas!

Bosanska Sumejja je naš zajednički projekt.

Bosanska Sumejja je naše zajedničko dobro.


IMPRESSUM:

IZDAVAČ: Sumejja u Bosni i Hercegovini

PREDSJEDNICA: Asima Tulumović

GLAVNA UREDNICA: Azra Hasanović

STRUČNE SAVJETNICE: Meliha Terzić, Azra Fazlović

REDAKCIJA:

Amina Đulović, Mukelefa Behaderović

SURADNICI: Aida Tule, Safija Junuzović, Amina Ajanović,

Edina Seljubac, Maja Mešanović-Hukić, Maksida Agić i Zuhadi

LEKTORICA: Mukelefa Behaderović

UREDNICA PORTALA: Amina Đulović

LIKOVNO I GRAFIČKO UREĐENJE

Eldina Hadžić i Nedim Suljević

Pišite nam na: magbosanskasumejja@gmail.com

Powered by keepvid themefull earn money